OTÁZKY A ODPOVĚDI

Toksoplazma enfeksiyonunu kaptım—hamile kalmam güvenli midir?

Eğer enfeksiyonu kapmanızın üzerinden bir yıldan uzun bir süre geçti ise ve herhangi bir şüpheli semptom görmedi iseniz (şüpheli semptom: boyundaki ve çene altındaki bezlerinizin şişmesi, yorgunluk ve devam eden baş ağrıları) ve bağışıklık sisteminiz baskılanmadı ise, muhtemelen latent toksoplazmozunuz vardır ve güvenle hamile kalabilirsiniz. Hatta bu durum bir avantaj olarak görülebilir çünkü gebelik süresince enfeksiyon kapma ve bu enfeksiyonu bebeğe geçirme riskiniz yoktur. Eğer yakın bir zamanda akut toksoplazmoz teşhisi aldı iseniz (yüksek IgM ve IgA antikor değerleri ile) ya da ilk cümlede belirtilen, şüphe uyandıran semptomlarınız var ise en yakın zamanda doktorunuza gidiniz ve gebe kalmadan önce bir enfeksiyon uzmanına danışınız.